Tigers knattar i HD

HD 2 oktober 2010

Framtidshopp på hal is

Ishockeyn i Kullabygden verkar gå en ljus framtid till mötes. Många fem- och sexåringar fanns på plats i Jonstorps ishall i går när det var inskrivning i Tre Kronors hockeyskola.

Kanske var det en ny Fabian Brunnström eller Sverker Torstensson som gled ut på isen i Jonstorpshallen på lördagsförmiddagen. Många små killar och tjejer som skrevs in i Tre Kronors hockeyskola passade på att testa det hala underlaget. Jonstorps IF vänder sig i år särskilt till barn födda 2004 och 2005.
– Det verkar roligt att spela ishockey. Jag vill göra mål, säger snart 5-årige Kalle Olsheden från Lerberget som kom tillsammans med pappa Fredrik.

Kalle spelar redan fotboll i Höganäs BK och simmar. Förra vintern lärde han sig åka skridskor i bandymetropolen Lidköping och nu vill han pröva ishockey.

– Det är han själv som har bestämt det. Vi får se hur det går, säger Fredrik Olsheden.
Syskonen Sigge och Engla Julku, 6,5 och 4,5 år gamla, från Jonstorp dök upp tillsammans med mamma Zenita och lillebror Arild, 2,5 år, som får vänta lite med sin isdebut.

– Barnen spelar fotboll, simmar och jympar. De ska få prova på det de vill, säger Zenita Julku.

Hon hade lånat utrustningen till barnen vilket är en ny möjlighet för i år. Samtidigt gick det att köpa ny och begagnad utrustning i föräldraföreningens bod.
Men alla var inte nybörjare. Sigrid Josefsson från Allerum började med ishockey redan som 5-åring för två år sedan.

– Man lär sig många saker när man spelar. Det är bland annat roligt att teka, säger hon.

Daniel Glanvik, lagledare för hockeyskolan, hade hand om inskrivningen.
– Ju tidigare barnen börjar, desto bättre. I år satsar vi extra på att locka fler och har skickat tre tränare på kurs hos Svenska ishockeyförbundet varför vi nu kan skryta med att det är Tre Kronors hockeyskola, förklarar han.

I fjor deltog ett 30-tal barn i hockeyskolan medan klubben i år hoppas på minst 50. Jonstorps IF har redan en stor ungdomsavdelning med många lag
7-åriga Sigrid Josefsson från Allerum tillhör veteranerna.

Via HD/NST
Jonas Nilsson
jonas.nilsson@hd.se
042-489 90 17